WorldPower Energy

WorldPower Energy - Filosofien bak

"Min filosofi har bestandig vært at det uansett oppgave er måten vi tenker på som blir mest avgjørende for sluttresultatet"

Ordene tilhører oppfinner Bendik Bø, mannen bak WorldPower Energy, og han forklarer videre: 

"Det beste resultatet får man ved å fokusere mer på optimalisering enn på selve resultatet, mens man jobber. Dette er den eneste innstillingen som kan føre til det absolutt best mulige resultatet - eller produktet om du vil. Dersom man må lete etter problemet, finne fram til det, ja, da er det sannsynligvis ikke verdt å bry seg om. Verdens behov for fornybar og miljøvennlig energi er på ingen måte et slikt problem. Dette er et problem som nesten skriker mot oss hver dag - og som må tas hånd om".   


Behov for fornybar energi

Vi behøver mer energi og renere energi. Vi må ta utgangspunkt i de ressursene vi har tilgjengelig i dag og vurdere hvilke av disse som er fornybare nok til å kunne brukes også i fremtiden. Hva kan vi benytte oss av som ikke tar slutt i dette lukkede systemet som som jorden tross alt befinner seg i? 

For oss i WorldPower Energy ble det et kall å forsøke å løse det eksisterende problemet rundt utnyttelsen av havet og dets stille vann og enorme ressurs i oppdrift og tyngdekraft. 

For oss har det vært en drøm å løse dette problemet, ikke for egen vinning, men som et resultat av en dyp filosofi om de ressursene vi mennesker besitter, både intellektuelt og følelsesmessig. Mennesket er uten tvil jordens mest ressursrike rase. Med muligheter til å glede og føle, konstruere og bygge, feile og lære. Vi har en lang vei å gå med tanke på god forvaltning og bærekraftig bruk av jordens ressurser, men et enormt potensiale til å gjøre det som vi vet er riktig for jorden på sikt, for å sikre et rikt liv for fremtidige generasjoner og alle levende vesener. 


Hvordan?

Vi må tenke annerledes. Vi må ta utgangspunkt i hvor vi er i dag og hvor langt vi har kommet. Videre må vi tillate oss å fantasere om hva som er fra for fremtiden, for så å plukke fantasien ned bit for bit for å se om det er mulig rent fysisk å gjøre den fantasien om til virkelighet, og analysere hvilken nytteverdi det ville hatt. 

Gjennom grenseløse fantasier uten rammer og prinsipper, kan vi komme videre med det meste som allerede finnes i dag. 
Dette er filosofien bak WorldPower Energy, og årsaken til at prosjektet nå har blitt til virkelighet. 

VISJONER - AMBISJONER - HANDLING